L’obra

“El Dinar” és una obra que parla, bàsicament, de les relacions familiars. Però per damunt de tot parla de l’orgull de les persones i de com aquest afecta, no sols a nosaltres mateixos, sinó que té una incidència directe sobre la vida dels altres.

Inicialment concebuda com una obra purament dramàtica, aquesta va anar madurant al llarg dels dos anys i mig que va trigar l’autor en tenir-la completament enllestida. Aquesta maduresa transità per diferents camins, buscant en tot moment un equilibri entre el dramatisme de la situació en sí que s’hi exposa, i diàlegs amb algunes dosis d’humor que, per altra banda, sempre han estat present a la vida de l’autor.

Som a la Barcelona preolímpica. És un mes de novembre atípic per les fortes temperatures que registra la ciutat. Gilbert Rocamora, un empresari d’èxit retirat forçosament per qüestions de salut, viu els seus dies reclòs a l’estudi. Però avui és un dia especial. Compleix setanta anys, i rebrà la visita dels seus tres fills. Mariona, la seva dona, ha procurat mantenir sempre un teixit comunicatiu entre tots ells, però darrerament les coses no són com abans.

En Jordi, na Martina i en Bernat -els fills- posaran en tela de judici la capacitat dels seus pares per afrontar els problemes que tenen cadascun d’ells. I aquí és on l’orgull de tots els protagonistes sortirà a la llum.